Datum: 18 april 2018
Tijd: 19.00-22.00 uur
Locatie:


De foto’s van deze bijeenkomst staan hieronder!!

HOC bij “De rijdende rechter” vanwege een arbeidsconflict. Hierbij een kort verslag van de avond;

De organisatie was strak geregisseerd door het team van Ondernemend Westfriesland, de HOC en het Newton College. Bij aankomst stonden leerlingen al buiten om de bezoekers de juiste kant op te dirigeren en na een korte inloop werd keurig op tijd afgetrapt met de inleidende beschietingen. Marion verwelkomde namens het Newton College de gasten, Jan namens de HOC en direct daarna nam Robert-Jan de regie in handen.

Onder begeleiding van Mr. Jan-Wolter Bloem werden een aantal arbeidsrechtelijke aandachtspunten met de nodige humor gedeeld ter voorbereiding van de te behandelen zaak. Met deze informatie kon het publiek scherp inzoomen op hetgeen komen ging. Wat mij is bijgebleven is “het Barbie effect” wat voldoende reden is voor ontslag op staande voet. Nieuwsgierig, nou dat treft want deze bijeenkomst wordt door Ondernemend Westfriesland opgevolgd door een masterclass waarin gegarandeerd ingezoomd gaat worden op Barbie.

De inleiding van de zaak werd doormiddel van video’s opgebouwd. Zo werd de situatie geschetst vanuit het perspectief van beide partijen en werd er aangestuurd op het verhoor met Mr. Frank Visser. De fictieve zaak betreft een leerkracht die intern gesolliciteerd had naar een coördinerende functie maar is afgewezen omdat een collega meer geschikt leek voor deze klus. Hier is frictie ontstaan en in deze periode heeft er ook een ongelukkig bedrijfsongeval plaatsgevonden waarbij de school zich afvraagt of dit binnen of buiten werktijd heeft plaatsgevonden. Het verduisteren van een koksmes was volgens de schoolleiding voldoende reden voor ontslag op staande voet wegens diefstal en de vraag is; is dit ook echt voldoende voor ontslag op staande voet en hoe nu verder?

Mr. Frank Visser ondervraagt beide partijen met hier en daar een prikje om hen uit te lokken tot uitspraken. Hier en daar twijfelt Mr. Frank Visser of de school niet willens en wetens zoekende is geweest naar de spreekwoordelijke stok om mee te slaan. Zo heeft de leerkracht spontaan een alcohol probleem én wordt het mes welk meegenomen is naar huis na het bedrijfsongeval aangemerkt als diefstal.

De zaal krijgt tijdens het opstellen van het vonnis door Mr. Frank Visser de tijd om vragen te stellen aan Mr. Jan-Wolter Bloem. Er wordt ook gevraagd aan de zaal wat men verwacht aan uitspraken. Hier en daar wordt getwijfeld of het dienstverband wordt voortgezet en er wordt gediscussieerd over de hoogte van het vonnis.

En nu bent u natuurlijk benieuwd naar het vonnis … nou er waren nog kaarten over en u had erbij kunnen zijn “voor weinig” als HOC lid.

De combinatie van inhoud, interactie en entertainment zorgt ervoor deze bijeenkomst uit te roepen als een van de betere bijeenkomsten waar u als ondernemer bij aanwezig had kunnen zijn. Dit blijkt ook uit de reacties die we van de aanwezigen hebben ontvangen de dag er na.

Complimenten!

HOC leden krijgen 50% korting als zij zich aanmelden via onze site.

Arbeidsrecht met Mr. Frank Visser en Mr. Jan Wolter Bloem

Ondernemend West-Friesland en de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC) gaan samenwerken en halen mr. Frank Visser naar Hoorn! Beide ondernemersclubs vinden het een logische stap om bij dit event de handen ineen te slaan. Ook werken Duijn Bloem Voss Advocaten uit Zaandam en SG Newton mee aan dit event. Mr. Frank Visser neemt samen met mr. Jan-Wolter Bloem (Duijn Bloem Voss Advocaten) een pittige case onder de loep. Het event vindt plaats op woensdag 18 april in de aula van SG Newton.

Mr. Frank Visser doet uitspraak over een spraakmakende hypothetische case. Aan de hand van korte filmpjes wordt de case uitgelegd door mr. Jan-Wolter Bloem. Er zitten elementen in die herkenbaar zijn voor ondernemers: conflicten tussen medewerkers, bedrijfsongeval, diefstal en ontslag. Na deze uitleg volgt de van tv bekende hoorzitting onder leiding van Frank Visser, met daarna de uitspraak.

Bloem geeft aansluitend op dit event later in het jaar nog een Masterclass Arbeidsrecht. “Dan kan ik heel specifiek op individuele kwesties ingaan”, aldus Bloem. Schooldirecteur Marion Winkelhuis is trots dat Hoornse ondernemers voor dit event gekozen hebben voor SG Newton als locatie. “De samenwerking past prima bij de net door ons verkregen titel Superschool”, aldus Winkelhuis.

Frank Visser
Mr. Frank Visser was van 1989 tot 2014 kantonrechter in Zaandam. In 1995 wordt hij bekend als rechter in het televisieprogramma ‘De Rijdende Rechter’. Mensen en organisaties leggen daarin geschillen voor, waar mr. Frank Visser een bindende uitspraak over doet. Vanaf 2016 is ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’ te zien op SBS6.

Jan Wolter
Bloem Jan-Wolter Bloem studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Sinds 1998 is partner bij Duijn Bloem Voss advocaten in Zaandam. Daarvoor was hij bedrijfsjurist. Zijn praktijk behelst het ondernemings- vennootschapsrecht, arbeidsrecht, incasso, overnames, bouwrecht en bouwarbitrage. Jan Wolter Bloem is als juridisch adviseur betrokken bij diverse bedrijven in WestFriesland. Aanmelden Mr. Frank Visser en mr. Jan-Wolter Bloem komen op woensdag 18 april naar SG Newton, Dampten 22, in Hoorn. Ontvangst is vanaf 19.00 uur. West-Friese ondernemers en ondernemende WestFriezen melden zich aan via de website van Ondernemend West-Friesland: www.ondernemendwestfriesland.nl/event/frank-visser

Aanmelden
Mr. Frank Visser en mr. Jan Wolter Bloem komen op woensdag 18 april naar SG Newton, Dampten 22, in Hoorn. Ontvangst is vanaf 19.00 uur.

HOC-leden die zich via deze site aanmelden krijgen 50% korting (dus € 19,50 i.p.v. € 39,00 p.p.)