Fasering N302, van A7 Hoorn-Noord tot De Strip (Zwaag)
Vanaf de tweede helft van oktober 2017 gaat het verkeer tussen de A7 bij Hoorn-Noord en De Strip in Zwaag over grote delen van de nieuwe N23 Westfrisiaweg rijden. Dit is een fasering in de werkzaamheden aan de N302 die geldt tot eind 2018. Vanaf dan wordt de nieuwe weg volledig in gebruik genomen.

Op dit stuk van de toekomstige weg is de afgelopen jaren veel gebeurd. Viaducten, rotondes, geluidsschermen, onderdoorgangen voor fietsers, openbare verlichting en een deel van de nieuwe rijstroken zijn inmiddels al ver gevorderd.

Gefaseerde omzetting naar nieuwe weg
Om het verkeer op de nieuwe wegdelen te laten rijden, wordt de huidige verkeerssituatie omgezet. Dit gebeurt in fases. Verkeer gaat over de nieuwe wegdelen rijden vanaf:

  • Zaterdagochtend 14 oktober tussen de Rijweg en Oostergouw in beide richtingen;
  • Maandagavond 16 oktober 2017 vanaf het Museumstoomtramspoor tot en met de A7 (inclusief toerit richting A7);
  • Vrijdagavond 20 oktober 2017 vanaf de A7 tot het Museumstoomtramspoor richting Enkhuizen.

In de voorafgaande avonden en nachten staan er verkeersregelaars die het verkeer af en toe voor een korte periode stoppen. Dit veroorzaakt minimale verkeershinder. Omwonenden hebben mogelijk wat geluidshinder.

Verkeer rondom de Wogmergouw/Hoornseweg
Vanaf vrijdagavond 20 oktober 2017 tot eind 2018 kan verkeer vanuit Hoorn-Noord en Wognum niet de N302 oprijden richting Enkhuizen via de aansluiting Wogmergouw/Hoornseweg. Voor het verkeer op de N302 uit de richting van de A7 is de afslag richting Wogmergouw/Hoornseweg afgesloten. Omleidingsroutes worden aangegeven via borden langs de weg. In de bijlage staat een overzicht van de omleidingsroutes. De verkeersplannen van Heijmans zijn zorgvuldig afgestemd met de wegbeheerders (gemeenten, provincie, hoogheemraadschap) en de hulpdiensten.

Minder verkeerslichten
Door het in gebruik nemen van een deel van de nieuwe weg komt het verkeer vanuit de richting Enkhuizen, vanaf de Noorderboekert (Zwaagdijk) tot aan de A7, binnenkort geen verkeerslichten meer tegen op de N302. De huidige kruisingen met verkeerslichten bij de Hoornseweg/Wogmergouw en De Strip zijn namelijk geheel vervangen door ongelijkvloerse kruisingen. Ook het verkeer vanaf de A7 richting Enkhuizen komt op de N302 minder verkeerslichten tegen. De verkeerslichten bij de kruising Wogmergouw/Hoornseweg en De Strip zijn vervallen. Vanuit deze richting blijven de verkeerslichten bij de Oostergouw en bij de fietsoversteek Noorderboekert tot eind 2018 in gebruik.

Voor meer uitleg en tekening klik hier.

Dit bericht hebben wij van Heijmans ontvangen om extra overlast te voorkomen:

12 ,13 en 16 oktober vanaf 19 uur is het niet mogelijk om vanaf de Oostergouw richting de A7 te rijden. Wel kun je richting de Strip rijden daar keren en dan richting de A7 rijden. Omleiding staat aangegeven.

13 oktober zal het nieuwe weggedeelte tussen de Rijweg en de Oostergouw opengesteld gaan worden. Zie onderstaande figuur oranje weggedeelte.

Maandag 16 oktober zal het verkeer op het gedeelte tussen de Oostergouw en de A7 op nieuwe rijbaan gaan rijden. Alle rijrichtingen mogelijk. Zie groene pijl met de tekst A7.

Vanaf vrijdagnacht 20 oktober wordt het verkeer richting Enkhuizen in het nieuwe weggedeelte gezet. Als je eenmaal op de noordbaan zit dan kun je niet meer naar beneden naar de Wogmergouw en Wognum en het is niet mogelijk om vanaf de Wogmergouw de toerit richting Enkhuizen te nemen. Al het andere is gewoon mogelijk. Uiteraard worden er omleidingen geplaatst.

Vanaf vrijdagnacht 20 oktober wordt het verkeer richting Enkhuizen in het nieuwe weggedeelte gezet. Als je eenmaal op de noordbaan zit dan kun je niet meer naar beneden naar de Wogmergouw en Wognum en het is niet mogelijk om vanaf de Wogmergouw de toerit richting Enkhuizen te nemen. Al het andere is gewoon mogelijk. Uiteraard worden er omleidingen geplaatst.