Bij deze nodig ik u graag uit voor deelname aan het project Match2Work om jongeren te helpen met werk in de regio en instellingen en bedrijven met scholen te verbinden. Werk verkennen in de regio en absoluut geen stage.
Docenten hebben een vraag voor hun leerlingen
Leerlingen van het MBO hebben de vraag naar praktijkopdrachten “hospitality”. Zij kunnen marktonderzoek doen of iets bedenken of oplossen waar u gisteren over heeft nagedacht binnen dit onderwerp. Nadenken over verbetersuggesties bijvoorbeeld.
Kleine groepjes van max. 5 leerlingen gaan aan de slag met een vraagstuk/probleem dat u waarschijnlijk al heeft oplost. Zij lopen al ergens anders stage maar zijn misschien wel op zoek naar een bijbaan.
Op het eindevent vertellen zij aan bedrijven en ouders wat zij voor uw bedrijf hebben gedaan.
Het zijn kleine groepjes waarbij de docent hen begeleidt om ermee aan de slag te gaan. U leest er alles over in de flyer in de bijlage. Omdat het MBO leerlingen zijn hoeft u niet naar school voor een éénmalig overleg maar kunnen zij naar het bedrijf komen.
Het VMBO is erg geïnteresseerd in een casus in verband met voeding en duurzaamheid. Het bedenken van een gezonde maaltijd en het bereiden ervan is een examenonderdeel in een bepaalde studierichting. Duurzaamheid is een item dat VMBO-tl leerlingen hebben aangegeven via de docent. Maar ook van leerlingen Techniek naast installatiewerk en vragen over media design/IT, uiterlijke verzorging, onderwijs en opvoeding en administratie, het organiseren van activiteiten.
U vindt ook een presentatie in de bijlage met een voorbeeld en een leeg canvas/blad dat ingevuld kan worden. Zo wordt ook het inloopspreekuur voor u niet nodig.
Wij hopen dat u mee zult doen.
met vriendelijke groet,
Sylvia Bakker
06-22529681