Met een team van 4 personen is PDZ actief in West-Friesland. De ontwikkelingen in de regionale arbeidsmarkt zijn uitdagend en zorgen ervoor dat Daisy met haar team zoekt in oplossingen voor nu, maar ook voor de middellange termijn. Het begeleiden en opleiden van medewerkers zien we als essentiële slaagfactoren.

Naast o.a. opleidingen in de transport, zorg en procestechniek, is PDZ gestart met de opleiding montagetechniek! Dagelijks spreken Daisy en haar team kandidaten die handigheid in huis hebben. Het ontbreekt echter aan de noodzakelijke startkwalificatie om in aanmerking te komen voor een technische vacature. Met de opleiding montagetechniek wordt dit probleem ondervangen. Om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten, is de inhoud van de training samengesteld in samenspraak met diverse opdrachtgevers uit de sectoren hout en elektro. Modules die voorbij komen zijn o.a. tekening lezen, bevestigingstechniek, gereedschappen en materialenkennis.

Daisy geeft aan dat een kandidaat van de eerste groep tegen haar zei: “Ik heb gemerkt dat PDZ mensen echt beter maakt. Ze zien de potentie die je in je hebt en het wordt ook gegund De eerste groep heeft zijn certificaat gehaald en gaan verder met PDZ en opdrachtgevers in gesprek voor vervolgstappen in de arbeidsmarkt. De tweede groep start in het najaar van 2019. Hiermee willen wij de arbeidsmarktpositie van werkzoekenden verbeteren en de MKB-bedrijven helpen aan technisch personeel dat zichzelf blijft ontwikkelen met behulp van Daisy en haar team.

Jong HOC biedt Daisy naast een netwerk, ook mogelijkheid tot sparren met leeftijdgenoten die ook een bedrijf draaiend houden. De toegevoegde waar zit hem in de vraag: “Hoe pak jij het aan als …?” Dit soort vragen stel je aan mensen die je kent en vertrouwt, maar tegelijkertijd op een gezonde afstand staan. Thuis op de bank wil je het over andere dingen hebben, maar het netwerk van Jong HOC is hier uitermate geschikt voor.