Adres: Jelle Zijlstraweg 65, 1689 ZX ZWAAG
Bedrijventerrein: Zevenhuis
Activiteiten: Duurzame en circulaire dakmaterialen
Branche: Bouwnijverheid
Contactpersoon: Kevin Loomans
Telefoonnummer: 072-5719655

Website: http://www.europeanbuildingsupply.comEuropean Building Supply

European Building Supply (EBS) werd in 2009 opgericht en is specialist in duurzame en circulaire dakmaterialen en bedienen de zakelijke markt. We zijn een innovatief bedrijf waarin duurzaamheid en MVO voorop staat. De overheid legt een grote focus op deze veelgebruikte titels, want vooral in de bouwbranche kan er volgens onderzoek nog veel worden verbeterd. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij.

MVO duurzaam advies

Om ondernemers en leveranciers te helpen, doen wij continu onderzoek hoe milieuvriendelijk een product is en hoe goed fabrikanten scoren met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Producten kunnen in totaal vier specifieke sterren behalen als de fabrikant aan alle drie de normen voldoet. Door middel van deze beoordeling, wordt duurzaam ondernemen voor iedereen eenvoudig en toegankelijk.

Dakmaterialen nu ook circulair

Vanaf 1 april 2020 zijn wij gestart met een kunststoflijn die wordt geleverd in gerecycled verpakkingsmateriaal. De verpakking kan worden ingeleverd. Wij leveren het afval aan de afvalverwerkers, die daar nieuwe producten van maken die wij en onze fabrieken weer inkopen. Zo kopen wij bijvoorbeeld granulaat (grondstof) voor nieuwe producten in. Daarnaast worden oude panhaken uit het afval gesorteerd. De afvalverwerker maakt nieuw rvs-draad, waarvan weer nieuwe panhaken worden gemaakt.

Ga naar www.europeanbuildingsupply.com voor meer informatie.